FAQ's De Zaken van Zwijsen

Op deze pagina staan de meest gestelde vragen over De Zaken van Zwijsen. Heb je het antwoord niet gevonden op je vraag? Stel 'm aan onze klantenservice. Heb je een technische vraag over het programma? Neem dan contact op met onze helpdesk software.

Waar vind ik de antwoorden van de toetsen, de werkboeken, de plusopdrachten, de proefjes en de topo-opdrachten?

De antwoorden van de werkboekopdrachten kunt u oproepen door via menu Leerkracht het werkboek te openen en onderaan de pagina op de opdracht te klikken. Het antwoord wordt vervolgens getoond. Klikt u nogmaals dan verdwijnt het antwoord weer.

De overige antwoorden treft u aan binnen het menu Leerkracht onder “antwoorden”. Daar vindt u ook een printbare versie van de antwoorden op de werkboekopdrachten.

Waar kan ik vinden welke materialen ik nodig heb voor de proefjes van Natuurzaken?

In de beschrijving van ieder proefje staat benoemd welke materialen u nodig heeft. Een printbare versie van de materialenlijsten voor een heel jaar is te vinden op het gebruikersdeel van de website.

http://www.dezakenvanzwijsen.nl/Voor-gebruikers/Natuurzaken-materialen.htm

Hoe kan ik de begrippen printen?

Een printbare versie van de begrippen is te vinden op het gebruikersdeel van de website.

http://www.dezakenvanzwijsen.nl/Voor-gebruikers/Begrippenlijsten-1/Tijdzaken.htm

Hoe kan ik de les aanpassen?

U kunt de les eenvoudig aanpassen door aan de rechterkant van het startscherm op de tab < te klikken. U zult zien dat de tab uitschuift. Zolang de tab uitgeschoven is, kunt u lesonderdelen uit de les verwijderen door ze naar de tab te slepen en lesonderdelen toevoegen door ze uit de tab te slepen. Ook kunt u de volgorde van de lesonderdelen aanpassen door ze naar een andere positie op het startscherm te slepen. Vergeet na het aanpassen van de les de tab niet in te klappen.

Hoe kan ik zelf een filmpje of een andere interessante link toevoegen?

  • Ga naar de plek binnen de les waar u de link wilt toevoegen.
  • Open het menu Beeld en zet een vinkje voor de pennentool. De pennentool verschijnt nu op het scherm.
  • Plaats de cursor op de plek waar u de verwijzing wilt hebben.
  • Kies de optie Toetsenbord uit de pennentool en typ de naam van de verwijzing in.
  • Selecteer vervolgens de zojuist getypte tekst en kies de optie Hyperlink uit de pennentool.
  • Geef in het vak URL de betreffende URL op en klik op ok.
  • Klik op het menu leerkracht / instructiefilmpje / hyperlink toevoegen om te zien hoe het werkt.
Wilt u eigen foto’s of filmpjes opnemen, dan uploadt u deze eerst naar een publiek domein, bijvoorbeeld YouTube of Picasa. U kunt de link naar deze filmpjes of foto’s vervolgens opnemen in de les op de manier zoals hierboven is beschreven.

Kan ik de toetsresultaten invoeren in Parnassys?

Ja, dat kan. Bij de toetslessen van de methoden vindt u de toetsregistratieformulieren. En op de methodesite vindt u de toetsregistratieformulieren in Excel: http://www.dezakenvanzwijsen.nl/Voor-gebruikers/Toetsregistratie.htm

Daarin wordt deze normering gehanteerd:
In totaal kunnen er voor de toets 10 punten worden gehaald, 1 punt per opdracht.
1-5 punten is een onvoldoende
6-7 punten is een voldoende
8-10 punten is een goed

Is er ook een digitaal toetsregistratieformulier?

Naast het papieren toetsregistratieformulier is er ook een digitaal formulier in Excel. Het formulier is te vinden op het gebruikersdeel van de website. http://www.dezakenvanzwijsen.nl/Voor-gebruikers/Gratis-extra-materialen-1/Toetsregistratie.htm

Is er auditieve ondersteuning beschikbaar voor dyslectische kinderen?

Uiteraard vinden we het belangrijk dat ook kinderen met een leesbeperking gebruik kunnen maken van auditieve ondersteuning bij onze producten. Daarom hebben de gezamenlijke uitgeverijen afspraken gemaakt met Dedicon (www.dedicon.nl). Voor scholen, scholieren en studenten biedt Dedicon een grote collectie aangepaste school- en studieboeken. Mocht het gevraagde boek niet in hun collectie aanwezig zijn, dan kan hiervoor een verzoek worden ingediend. Wij zullen de gevraagde bestanden dan aan Dedicon beschikbaar stellen.

Wanneer je de pennentool in het lesmenu opent en vervolgens naar 'zelfstandig werken' navigeert, werkt de pennentool niet op de werkbladen.

Ververs (via F5) het 'zelfstandig werken'-scherm (met geopende pennentool). De pennentool verdwijnt. Open de pennentool opnieuw. Nu werkt de pennentool.

Deel met anderen